Milyen a jó albérlet?
2015. május 21. írta: honestagent

Milyen a jó albérlet?

Számosan vásárolnak lakást abból a célból, hogy később azokat albérletként adják ki, ezért nem elhanyagolható szempont, hogy milyen egy jó albérlet. Mivel életem során számos albérletben laktam és még többet láttam keresőként, úgy gondolom, hogy tudok pár tanácsot adni.

Először is minél kisebb a lakás, fajlagosan annál drágábban adható ki, ám ez a legtöbb esetben azért van így, mert rengeteg az olyan nagypolgári lakás, mely hatalmas méretei ellenére igazából kevés ember számára biztosít kényelmes elhelyezést, mert nincs elég különnyíló szoba. Amikor 3-an kerestünk albérletet, nem egyszer futottunk bele olyan lakásba, ahol 100+ négyzetméterre nem jutott 3 különnyíló szoba. Az ilyen lakásokat célszerű átalakítani, esetleg akár kettő (három) részre szétbontani.

Ez egy esetleges eladás során is előnyös lehet, hiszen a kis lakások könnyebben eladhatóak. Érdemes lehet azt is figyelembe venni, hogy az albérletet keresők többségét nem veti fel a pénz, ezért nem biztos, hogy a legmagasabb színvonalra érdemes rámenni ilyen lakások terén.

A jó albérletben tehát sokkal fontosabb a különnyíló szobák száma, mint a tágas terek, persze ez függ attól is, hogy milyen lakást, milyen célközönségnek szán a tulajdonos. Jó ötlet lehet fejlődő környéket választani, esetleg felújításra vágyó társasházat, érdemes lehet akár a közös képviselővel is beszélni.

Noha a sztereotip albérlő egyetemista, ez ma már koránt sincs így, számos felnőtt vagy akár egész családok is dönthetnek vagy kényszerülhetnek vásárlásra. Bár tulajdonosként egyszerűbb persze, ha csak egy bérlő van, így befektetési célból kényelmesebb is kis lakást kiadni, mind az egyetem alatt sokan szeretnek barátaikkal együtt lakni és a bedőlt devizahitelek miatt bérlésre szorítkozó családok is nagyobb lakásokat keresnek, míg a kínálat sokkal inkább a kislakásokból nagy, így érdemes lehet nagyobb méretű lakásokkal is próbálkozni.

A megújuló Ferencváros és a Corvin-Szigony projekt miatt egyre növekszik a belvárosnak tekinthető terület is, szerintem lassan a VI. és a VII. kerület körúton túli részén is elkezdődnek lassan a házfelújítások, bontások és újabb építkezések, bár szerintem ezeken a területeken csak hosszú, akár több mint 10-20 év alatt lesz ez a változás tényleg szembeötlő.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr147478302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása