A buta ingatlanos
2015. július 29. írta: honestagent

A buta ingatlanos

Az index közölt egy nagyszerű összeállítást az ingatlanos szakmában jellemző csalásokról és átverésekről, hogy milyen etikátlan is ez a szakma. Nem is feltétlenül vitatkoznék azzal, hogy a cikkben felsorolt viselkedésminták nem elfogadhatóak, ugyanakkor azt gondolom, hogy akik ezekkel élnek nem csak etikátlanok, hanem buták is.

agent.JPG

Ha figyelmesen átolvassuk az írást, akkor kiderül belőle, hogy ezek az átverések igazán ritkán végződnek adásvétellel vagy szerződéskötéssel, viszont rendkívül alkalmasak arra, hogy a potenciális ügyfél soha többet ne akarjon velünk kapcsolatba lépni. Persze nem vitatom, hogy vannak olyan karizmával és rábeszélőképességgel rendelkező emberek, akik számára ez működhet, ám ők tulajdonképpen mindegy is, hogy mivel kereskednek, legyen az használtautó, biztosítás, számítógépalkatrész, mobiltelefon vagy éppen vendéglátás, át fognak verni, ha tudnak.

Valószínűleg az ilyesfajta trükköket alkalmazó ügynökök azok, akik eladási esélyeiket úgy próbálják növelni, hogy a tulajdonost megpróbálják a többi ingatlanossal kötött szerződésének felmondására rábírni. Nyilván sokkal egyszerűbb úgy megszerezni a jutalékot, ha nem kell érte versenyezni.

Az emberek és az ingatlanközvetítők többsége azonban nem rendelkezik ezzel a képességgel, így ezek a trükkök könnyen önmaguk ellen fordulhatnak, az ügynök, aki alkalmazza ezeket tulajdonképpen - a vevő és az eladó mellett - a saját idejét is rabolja. Pont a szakma rossz híre miatt azonban ezek elkerülésével jóval hosszabb időtávon ugyan, de sokkal biztosabb ügyfélkor alakítható ki, ahol az ember sikerességi rátája is jóval magasabb lehet.

Lehet, hogy lakást az ember nem vásárol minden évben, ám az elégedett ügyfél mégis a legfontosabb tényező, ha az ember sikereket kíván elérni ezen a piacon. A rövidtávú szemlélettel elért eredmény ugyanis olyan, mint a homokra épített ház, nem túlságosan tartós.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr477662986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Circus 2015.07.30. 06:08:06

Gyorsan sok pénz.

Ez azért elég vonzó, plusz most ne beszéljünk a bizonyos cégek által követett gyakorlatról, az asztalpénzről fizetés helyett, meg a többi hasonló nyalánkságról, ami egyértelművé teszi, hogy nem a vevő/eladó, azaz az ügyfél a legfontosabb...

Ha nem a közvetlen megélhetési minimumot kellene mindenáron megszerezni nap, mint nap, talán más lenne ez a szakma. Is.

Beer Monster 2015.07.30. 14:24:21

Mindegy, hogy a munkanélküli mivel akar foglalkozni. Ilyen szempontból érdektelen ez a cikk.
Az az érdekes, hogy az ügyfelet átverik-e, és kap-e értékelhető, felelős szolgáltatást.
süti beállítások módosítása