3 ok amiért nem biztos, hogy jó dolog ingatlant vásárolni befektetési célból
2015. április 03. írta: honestagent

3 ok amiért nem biztos, hogy jó dolog ingatlant vásárolni befektetési célból


Ez az írás elsősorban a kisbefektetők szempontjából tekint a kérdésre, a nagyok valószínűleg egyébként sincsenek a tanácsaimra szorulva. A brókerbotrányok különösen aktuálissá teszik a kérdést ok szempontból, de azért nem árt az óvatosság.

1. Az ingatlan egyáltalán nem likvid

Még egy jó helyen lévő ingatlan egy dübörgő piacon is több hónapos idő alatt kelhet el, arról nem is beszélve, hogy a befektetés csak egyben értékesíthető, általában nincs lehetőség egy lakás negyedének eladására. Ez utóbbira persze némi megoldást jelenthet egy ingatlanfedezetű hitel, de az ugye ismét csak további költség.

2. Léteznek profik által kezelt ingatlanalapok is

Ebben az esetben a befektető ad hitelt különböző - lakáscélú, kereskedelmi vagy ipari - ingatlanok fejlesztésére, melyek működtetése már nem az ő gondja, ugyanakkor alkalmas az ingatlanpiaci boom meglovagolására, lényegesen kevesebb utánajárással.

3. Kockázatos lehet

Bár mint azt az előző posztban említettem, a bérleti árak folyamatosan emelkednek, ez nem jelenti azt, hogy a lakást biztosan sikerül kiadni. Mivel egy lakásnak akkor is van költsége, ha nem lakik benne senki, ez további gondokat okozhat, nem is beszélve egy nem fizető albérlő okozta bosszúságról. Ha pedig sikerül jó albérlőt találni, az amortizáció okozhat gondot, lévén egy lakás még a legkonzervatívabb használata mellett is romlik.

Természetesen ez a poszt egy kissé magam ellen beszél és nyilván léteznek elég jó érvek a befektetési célú ingatlanvásárlás mellett is, legközelebb ezeket fogom sorra venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr57336344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izo 2015.04.08. 00:57:06

4. Sosem tudhatod, hogy az önkormányzat mikor lehetetlenít el valami horror ingatlanadóval.
süti beállítások módosítása