Vásárolni vagy bérelni?
2015. április 14. írta: honestagent

Vásárolni vagy bérelni?

Arról már volt szó, hogy az albérletek drágák és az is közismert, hogy most kifejezetten olcsók a hitelek. Ezek után egyértelműen a saját lakás megvásárlása tűnik a jó döntésnek. Ugyanakkor vannak helyzetek, amikor mégis inkább a bérlés tűnik célravezetőnek, és persze minden ember helyzete, igényei különbözőek. Fiatalon izgalmas lehet a város sűrűjében élni és gyakran cserélni lakást, míg később az emberek többsége már nyugalomra vágyik.

Ilyen helyzet lehet például az, amikor valószínű, hogy a család pár éven belül gyarapodni fog. Hasonló méretű lakás törlesztőrészletét összevetve a bérleti árával még logikus lehet a vásárlás, ám talán fölösleges évekkel előre akkora lakást fenntartani, ami már egy nagyobb családra van tervezve. Ugyanakkor a kisebb lakást pár évre megvenni és aztán lecserélni egy nagyobbra jóval nehezebb lehet, mint elhagyni egy albérletet.

Az sem mindegy, hogy hol akar az ember lakni, hiszen egyes területek bérleti díjai jóval olcsóbbak, mint a vásárlási árak. A bérlés mellett azonban a legfőbb érv a kötöttségektől való mentesülés lehet. Ha az ember új állása a város másik felén van, könnyebb közelebb költözni albérletből és mentesülni a napi hosszas ingázástól, mint saját lakás esetén. Ugyanez igaz akkor is, ha az ember külföldön próbál szerencsét.

Igaz, a legtöbb esetben a különösen kedvező lakásvásárlási feltételek azért többet nyomnak a latban.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr17365624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása