Miért adjam el?
2015. április 09. írta: honestagent

Miért adjam el?

Hosszú évekig pangott az ingatlanpiac, nemhogy olcsón, de sok esetben sehogy sem lehetett a lakásokat értékesíteni. Okkal merül fel a kérdés, hogy most, a fellendülés kezdetén nem korai-e rögtön a piacra lépni?

Azt azért érdemes tudni, hogy noha a lakáspiac igen gyengén teljesített az elmúlt években, így valamekkora növekedési potenciál persze létezik, de azért az is igaz, hogy a lakosság továbbra sem rendelkezik túlságosan nagy tartalékokkal. Ebből következik, hogy számos lakást még mindig hitelből fognak megvásárolni. Egy rendes jelzáloghitel felvétele pedig nem is olyan rövid idő, mint ahogy egy lakás eladása sem.

Most viszonylag könnyű eladni egy lakást és nem biztos, hogy megéri arra várni, hogy az drágább legyen. Nem indokolja semmi, hogy tartós lakáspiaci boom legyen, hiszen nem látszik, hogy honnan lenne erre kereslet. Az emberek többségének továbbra sincsen pénze, viszont az utcán járva is észrevehető, hogy a pár éve tetszhalott állapotban lévő lakáspiaci beruházások újraindultak, így a kínálat egész biztosan növekedni fog.

Éppen ezért gondolom azt, hogy nem biztos, hogy megéri arra várni, hogy talán növekedni fognak a lakásárak, azzal szemben, hogy most biztos, hogy jobb állapotú a pár évvel ezelőttinél a piac. Ráadásul egy eladott lakás árát akár egy újabb lakás megvásárlására is lehet fordítani, ha az ember bízik a konjuktúrában.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr587349988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása