Miért és kinek van szüksége ingatlanügynökre?
2015. április 02. írta: honestagent

Miért és kinek van szüksége ingatlanügynökre?

Erre a kérdésre persze nehéz rendes választ adni, hiszen ki fizetne egy olyan feladatért, amit ő maga is el tud végezni? Az én válaszom az, hogy lehet, hogy tényleg nincs. Lehet, hogy van, aki az első lakás eladását is ösztönösen professzionálisan végzi, lehet, hogy az ügynök tényleg nem tud hozzátenni semmit a folyamathoz. Azért persze az is felmerülhet, hogy egy olyan ember, aki már a 100. lakást adja el az több tapasztalattal rendelkezik és tud segíteni. Lehet, hogy a munka melletti szabadidődben már nem ezzel akarsz foglalkozni. Lehet, hogy rá se érsz. 
Könnyen előfordulhat, hogy egy ügynökséget többen keresnek fel vásárlási céllal, mint egy magánembert. Persze szép dolog az internet és sok területen alkalmas arra, hogy eltüntesse a közvetítőket, de azért a legtöbben inkább a boltba mennek a tejért és nem a tehenészetbe. Ugyan a kereskedelem számos területén valóban csökken az online értékesítés aránya, azért ez egy jó darabig még nem fog eltűnni.
Egy ügynök alkalmazása annak éri meg elsősorban, aki úgy érzi, hogy drágább az ideje, mint amit az ügynöknek adna, illetve annak is nagyon hasznos lehet aki külföldön vagy vidéken él és nehezen tudja az eladandó lakást értékesíteni. A legtöbb ember persze csak azt látja, hogy milyen sok is az a 3-4 % amit a ügynök kap és persze sokan hajlamosak a valóságosnál jóval optimistábban felmérni, hogy mennyi idő és energia egy lakást eladni vagy vásárolni. Egy jó ügynök időt és energiát spórolhat meg, kiszűrheti a kamuvevőket, több helyen és talán jobban is hirdetheti a lakást, mint egy magánszemély, de akár tanácsot is adhat, hiszen naponta beszél eladókkal és vevőkkel így jobban fel tudja mérni a reális keresletet és kínálatot, melyről egy egyszerű guglizás nem biztos hogy helyes képet ad. Az ügynök tudja, hogy a számos hirdetésből melyek azok, amik valóban üzletté válnak, tudja, hogy mely részek keresettek és milyen célra.
Elég megnézni mondjuk a geccódejóakecód blogot, hogy lássuk, bizony sok ember rosszul méri fel a képességeit amikor ingatlaneladásról van szó. De az élet számos területén találkozhatunk azzal a jelenséggel, amikor az emberek igyekeznek megspórolni a szakértő segítségét, majd egy rokon/haver megcsinálja alapon. Ezekből lesznek használhatatlanul ronda honlapok, gordon blue felirat az étlapon, negatív eredményeket hozó reklám vagy épp összefaszolt hidegburkolat. Nem biztos, hogy érdemes ezen spórolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr67332436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása