Milyet vegyek?
2015. április 20. írta: honestagent

Milyet vegyek?

Írtam már arról, hogy miért és miért nem éri meg lakást vásárolni befektetésként, ám arról nem hogy aki ilyesmire adná a fejét, az mégis milyen lakások közül válogasson, hiszen talán ez a legfontosabb az egész elképzelés sikerének szempontjából.

Először is az ilyen lakásoknak két nagyon fontos tulajdonsága van: az egyik, hogy nem mi fogunk benne lakni, hanem ki akarjuk adni, a másik pedig az, hogy a későbbiekben el kívánjuk majd adni, lehetőleg viszonylag gyorsan és magasabb áron, mint amennyiért vettük.

Éppen ezért én nem vennék sem újépítésű, sem felújítandó ingatlant e célból. Új lakást azért nem vásárolnék, mert a lakás vételi ára arányosan drágább mint a bérleti díj, másrészt mivel értékének jelentős része abból származik, hogy új, pár évvel később nehezebb lesz drágábban eladni.

A felújításra szoruló lakások között persze könnyen találhatunk rendkívüli ajánlatokat, ám ha a lakásba bérlőt is szeretnénk, akkor a felújításnak nemcsak pénzbeli, de időbeli költsége is lehet, hiszen a felújítás alatt a lakást nem lehet kiadni, viszont egy társasházi lakásnak akkor is van költsége, ha nem lakik ott senki.

Ezen kívül arra is igyekeznék figyelni, hogy viszonylag jó elrendezésű és kisebb lakást vennék. Egy nagy lakáshoz nem egy vagy két bérlőt kell találni, hanem nagyobb társaságot, akik viszont gyakran épp a relatíve olcsó árak miatt laknának sokan. Egy nagy lakás helyett 2 kicsit szerintem könnyebben és drágábban lehet kiadni.

Bár a panellakások piaca most eléggé pörög, én panelt se vennék. A bérleti díjak ebben az esetben is elég alacsonyak, és kicsi az esélye, hogy ezek túlságosan megdráguljanak, úgyhogy maradnék a téglaépítésűeknél. Persze a lakás milyensége mellett kulcsfontiosságú azok elhelyezkedése is, arról is lesz majd poszt, hogy hol érdemes szerintem keresgélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr677382580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása