Itt vesznek lakást a szupergazdagok
2015. május 06. írta: honestagent

Itt vesznek lakást a szupergazdagok

Nehéz lehet a nemzetközi milliárdosok élete, de most egy kicsit könnyebb lett. Új szolgáltatást indított a Wall Street Journal Mansion Global néven. Maga az oldal közöl híreket vagy éppen országprofilokat is, de azért alapvetően mégiscsak egy keresőfelület.
A kínálatot böngészve egyértelmű, hogy ezen a szinten már 1 millió dollár a lakások árának az alja. Bár ilyen értékű villák Magyarországon is vannak, az oldal nem listáz semmit hazánkból, sőt bár nincs találat mondjuk Bécsre vagy Varsóra se, ezek a városok megjelennek választható lehetőségként, ha az ember keresni próbál, míg Budapest teljesen lemaradt a térképről.
Ez sajnos azt jelenti, hogy Budapest nincs fönt a globális gazdagok mentális térképén potenciális lakhelyként, lehet, hogy még sincs akkora szerepe a multinacionális cégeknek az országban. Ez szerintem azonban könnyen változhat és szerintem ennek a változásnak az egyik legfontosabb erjesztője a mostanában fellendülő filmgyártás lehet.
Az, hogy egyre több amerikai produkció készül az országban előrevetítheti, hogy Andy Vajnát követően mások is ideköltözhetnek az országba. Hiszen a felület térképén keresve látható, hogy a kínálat nagyobbik része a globális elit munkavégzésének a helyéhez kapcsolódik, míg a (harmadik világbeli) üdülőövezetek nem annyira népszerűek.
A listázott épületek túlnyomó többsége Európában vagy az Egyesült Államokban található, a Távol-Keleten pedig elsősorban Hong Kong a népszerű lakhely, míg Kína szárazföldi részéről vagy Japánból kevesebben kínálnak luxust ezen az oldalon.
Ez persze érthető is, bár ezek a házak nem igazán tekinthetőek befektetésnek, hiszen egy többmillió dolláros ingatlanban lekötött pénz nem egykönnyen elérhető, azért nem árt ha viszonylag biztonságban tudhatóak a tulajdonhoz fűződő jogok.

A bejegyzés trackback címe:

https://viskotolapalotaig.blog.hu/api/trackback/id/tr407434960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása